Ministrul Ciucă a purtat o convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite

DefenseRomania Team / 03 sep 2020 / 16:48
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă

Ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a avut joi, 3 septembrie, o convorbire oficială în sistem videoconferință cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuția țării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securității și apărării, precum și referitoare la importanța acordată de România operațiilor, misiunilor și activităților aliate la care țara noastră participă constant, potrivit unui comunicat al MApN, emis către DefenseRomania.

Astfel, ministrul apărării naționale a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor și proiectelor subsumate prezenței avansate adaptate (tFP) în toate domeniile. De asemenea, ministrul Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național, în vederea contracarării amenințărilor și stabilizării situației volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Totodată, ministrul apărării naționale i-a mulțumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaționalizare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București (HQ MND-SE), precum şi în cel de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy