Ministrul Ciucă a avut o întrevedere cu Annegret Kramp-Karrenbauer la Berlin

Întrevederea dintre miniștrii apărării Nicolae Ciucă și Annegret Kramp-Karrenbauer, care a avut loc la Berlin. Sursă: Facebook Nicolae Ciucă
Întrevederea dintre miniștrii apărării Nicolae Ciucă și Annegret Kramp-Karrenbauer, care a avut loc la Berlin. Sursă: Facebook Nicolae Ciucă

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a avut miercuri, 26 august, o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Federală Germania, Annegret Kramp-Karrenbauer, în marja Reuniunii miniștrilor apărării ai statelor membre ale UE, care are loc la Berlin.

Subiectele de discuție au vizat dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării în cadrul Alianței Nord-Atlantice, al Uniunii Europene și Organizației Națiunilor Unite.

În context, ministrul Ciucă a exprimat întreaga disponibilitate a țării noastre de a sprijini Președinția germană a Consiliului Uniunii Europene și a accentuat importanța pe care o acordă România consolidării cooperării între NATO și UE. De asemenea, a subliniat oportunitățile de cooperare oferite de mecanismele și instrumentele Uniunii Europene, anunță MApN, într-un comunicat emis către DefenseRomania.

Cei doi oficiali au punctat, cu aceasta ocazie, și o serie de elemente privind postura de apărare și descurajare a NATO, precum și privind situația de securitate din estul Mării Mediterane și din regiunea Mării Negre.

În finalul discuțiilor, cei doi miniștri au convenit asupra necesității intensificării cooperării bilaterale în domeniul apărării.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel