Ministrul Canikli: Turcia, nouă etapă a luptei împotriva terorismului

Armata turcă va staţiona în nordul Irakului până când îşi va îndeplini misiunea.

Armata turcă va rămâne în nordul Irakului până când 'teroriştii' vor fi îndepărtaţi din regiune, a declarat marţi ministrul turc al apărării, Nurettin Canikli, citat de Xinhua.

Într-un interviu pentru agenţia Anadolu, ministrul Canikli a afirmat că Turcia a intrat într-o nouă etapă a luptei împotriva 'terorismului' în regiune, precizând că actuala operaţiune, ce vizează Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), are loc în coordonare cu Bagdadul şi Teheranul. ''Turcia este în deplin acord cu Bagdadul în privinţa operaţiunii'', a declarat ministrul.

Turcia a propus o operaţiune comună cu Iranul în Munţii Qandil din nordul Irakului, dar nu s-a înregistrat încă nici un progres în această chestiune, a spus Canikli, precizând că Iranul şi-a exprimat ''foarte clar'' sprijinul pentru ofensivă.

Operaţiuni antiteroriste

Potrivit ministrului, armata turcă a stabilit baze în zonele cucerite de la grupările din nordul Irakului. Ankara a lansat operaţiuni antiteroriste în regiunile Qandil şi Sinjar situate în nordul Irakului, a anunţat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, adăugând că regiunea Qandil nu va mai fi o ameninţare şi o sursă de terorism pentru Turcia.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel