Ministrul britanic al apărării: Stocul de arme al Rusiei se va epuiza mai devreme decât cel al Occidentului

Occidentalii spun că orice atac neconvențional al Moscovei va fi pedepsit aspru.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace , a declarat că nu există „niciun risc” ca proviziile de arme către Ucraina să sosească din Occident să se epuizeze înainte ca stocurile Rusiei să fie epuizate.

- Nu există niciun risc, pentru că spre deosebire de Rusia, care s-a izolat deja, au nevoie de un lanț de aprovizionare. Părți mari ale lanțului de aprovizionare nu se află deloc în Rusia. Ei vin din diverse părți ale lumii, din Europa, chiar din Ucraina. Avem capacitatea de a reconstrui sau chiar de a produce un nou lanț de aprovizionare, ceea ce facem. Un fond internațional condus de Regatul Unit și Danemarca se concentrează pe trimiterea comenzilor în producție pentru a ne asigura că putem continua în 2023, 2024 și așa mai departe, a spus el pentru Sky News.

SUA: Vom apăra fiecare centimetru din teritoriul NATO, dacă este necesar

Înainte de a participa la o reuniune a Grupului de planificare nucleară al NATO la Bruxelles, secretarul american al apărării Lloyd Austin a reiterat angajamentul Americii față de apărarea colectivă a NATO, în urma noilor amenințări nucleare din partea liderului rus Vladimir Putin.

- Suntem angajați să apărăm fiecare centimetru de teritoriul NATO, dacă și când vine vorba de asta, a spus Austin.

 

Sisteme antiaeriene pentru Ucraina

Reuniunea în format „Ramstein”, la care participă statele NATO și partenerii, ar putea însemna un moment important pentru Ucraina care va primi o nouă tranșă de arme, capabile să protejeze spațiul aerian al Ucrainei.

Emmanuel Macron a confirmat că Franța va livra Ucrainei, în următoarele săptămâni, sisteme radar și de apărare aeriană, în special împotriva atacurilor cu drone.

Macron nu a oferit detalii despre ce tip de rachete antiaeriene sau câte vor fi livrate, dar BBC-Ucraina, care citează oryxspioenkop, arată că Franța a promis că va furniza Ucrainei trei lansatoare de rachete LRU (M270 modernizat).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel