Nicolae Ciucă: Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut, scrie pe Facebook ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, după ce în cursul zilei de miercuri a donat sânge.

"Am decis ca în această perioadă dificilă să răspundem la solicitările repetate pentru donarea de sânge. Viaţa merge înainte şi nu trebuie să construim parapeţi şi bastioane pentru a înfrunta un inamic nevăzut. Suntem asediaţi, dar nu renunţăm la acţiunile care îi susţin pe compatrioţii care se confruntă cu probleme de sănătate. România are nevoie de unitate şi solidaritate. În această perioadă de criză în care impune separare, izolare, viaţa continuă. Sunt oameni bolnavi care au nevoie de asistenţă medicală, sunt intervenţii chirurgicale care nu se pot realiza fără o rezervă de sânge. Fără donatori de sânge intervenţiile medicale sunt foarte greu de realizat. Armata României este alături de cetăţeni în toate zonele de luptă pentru sănătatea românilor", afirmă ministrul Apărării.

El reia şi mesajul către români de a respecta sfaturile autorităţilor. "Revin, de fiecare dată, cu acest mesaj: vă rog să staţi în casă. Nu vă părăsiţi domiciliul dacă nu aveţi un motiv întemeiat. Respectaţi sfaturile autorităţilor, nu acceptaţi decât informaţii din surse sigure. Împreună vom depăşi cu bine această situaţie!", mai scrie Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării şi angajaţi ai MApN au donat sânge, miercuri, la un centru mobil, pentru a-i încuraja pe donatori să îşi continue activitatea, în contextul noilor restricţii de deplasare. Marţi seara, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a făcut un apel pentru continuarea donării de sânge.

"Vreau să subliniez că în ultima perioadă colegii din centrele de transfuzie sanguină ne-au semnalat scăderea foarte serioasă a acţiunilor de donare de sânge. Chiar dacă suntem în situaţia în care ne aflăm la acest moment, să ştiţi că restul patologiilor, restul bolilor, ele continuă să existe şi au nevoie de sânge, au nevoie de produse sanguine şi au nevoie de salvatorii de vieţi care sunt de fapt donatorii de sânge care merg şi donează periodic la centrele de sânge. (...) Deci rugăm salvatorii de vieţi, donatorii de sânge, să îşi continue activitatea, centrele de transfuzie sanguină sunt deschise şi aşteaptă să îi primească pentru donarea de sânge. Altfel, s-ar putea să înregistrăm decese printre pacienţii care au nevoie de sânge şi nu vor găsi acest produs extrem de important şi bineînţeles derivatele lui", declara Raed Arafat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel