Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat că nu îi va prelungi mandatul șefului Statului Major al Armatei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Nicolae Ciucă
Nicolae Ciucă

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a anunțat, miercuri, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3, că nu îi va prelungi mandatul șefului Statului Major al Armatei, generalul Nicolae Ciucă. Ministrul Apărării a ţinut să precizeze că documentele sunt deja pregătite, iar la 31 decembrie, la expirarea mandatului, generalul Nicolae Ciucă va fi înlocuit din funcție.

,,Nu voi prelungi acest mandat al şefului Statului Major al Apărării. Legea prevede un mandat de patru ani de zile, cu posibilitatea prelungirii acestui mandat. Din ceea ce m-am uitat eu în arhive, a fost o singură situaţie în care s-a prelungit mandatul unui fost şef al Statului Major al Apărării şi am dorit să menţin aceeaşi cutumă. Nu vreau să ajung să vă spun care este părerea mea despre generalul Ciucă pentru că am lucrat cu dânsul aproape doi ani, ştiu capacităţile domniei sale, ştiu ce a făcut pentru Armata României şi ce poate face", a declarat Gabriel Leş, la postul de televiziune Antena 3.

Gabriel Leş a fost întrebat de Radu Tudor ce se întâmplă dacă Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va refuză noua propunere pentru conducerea Statului Major al Apărării, ministrul Apărării a precizat: ,,Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Discutăm de Armata României şi despre un mandat care este la încheiere în acest moment. Nu cred că mă pot gândi la aşa ceva din partea preşedintelui".

Potrivit Legii nr. 346 din 21 iulie 2006, şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată. El este numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul prim-ministrului, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major Generalpoate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel