Ministrul Apărării din Sudan, Gamal Omer, a murit

Eduard Pascu |
Data publicării:
Gamal Omer
Gamal Omer

Ministrul Apărării din Sudan, Gamal Omer, a murit miercuri la Juba, capitala Sudanului de Sud, potrivit autorităților sudaneze, transmite agenția Anadolu.

Consiliul Suveran al Sudanului a anunțat într-o declarație că Gamal Omer, în vârstă de 59 de ani, a fost la Juba pentru discuții privind acordurile de securitate cu grupurile rebele sudaneze. Într-o declarație separată, armata sudaneză a declarat că moartea lui Omer a fost cauzată de un atac de cord. Înmormântarea este programată miercuri la Khartoum, după ce trupul său va fi adus în capitală.

Omer a fost membru al Consiliului Militar de Tranziție (TMC) care a preluat puterea după demisia fostului președinte Omar al-Bashir anul trecut. De asemenea, el a ocupat funcția de șef al Serviciului de Informații Militare din martie 2017 până la răsturnarea lui Al-Bashir.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel