Ministrul Apărării din Republica Moldova: Facem totul pentru a transforma armata în una prestigioasă

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Astăzi se împlinesc 28 de ani de formarea Armatei Naționale a Republicii Moldova. Corpul de comandă al Armatei Naționale a depus flori în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt în centrul Capitalei, informează Radio Chişinău.

Ministrul Apărării, Pavel Voicu, a declarat că Armata Națională a demonstrat că este în serviciul poporului și cetățenilor R. Moldova. El dorește îmbunătățirea condițiilor de muncă, menționând că militarii nu au nici condiții de trai decent de multe ori. Ministrul Apărării își dorește ca Armata R. Moldova să fie una prestigioasă și profesionistă, însă această transformare va dura, pentru că bugetul este unul foarte mic.

„Îmi doresc să îmbunătățim condițiile de muncă pentru cei care aleg această profesie. Infrastructura este delăsată, chiar dacă le oferim apartamente de serviciu, după încheierea carierei, militarii nu reușesc să-și procure apartamente. Vom depune eforturi în acest sens", a declarat Pavel Voicu, potrivit agora.md.

O altă prioritate a Ministerului Apărării ține de pregătirea profesională a militarilor:

„Ne dorim militari mai bine pregătiți, colaborăm cu partenerii externi pentru a-i trimite peste hotare la schimb de experiență. Ne dorim ca armata să fie prestigioasă și să poată oferi securitate și apărare".

Totuși, spune Voicu cu un buget de 0,36% din PIB, mari reforme nu pot fi făcute:

„Este foarte important ca să avem o armată profesionistă, dar această transformare va dura ani. Bugetul de 0, 36% din PIB nu ne permite reformarea totală a armatei. Avem 3000 de militari înrolați în armată, atât cât trebuie să fie. Sunt și din cei care nu-și doresc să facă armată, dar facem activități prin care încercăm să-i convingem".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel