Ministrul apărării din Lituania: „Există puţine acorduri internaționale pe care Rusia să nu le fi încălcat"

S.I. Catalin / 15 feb 2019 / 23:44
Ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis
Ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis

Ministrul lituanian al apărării, Raimundas Karoblis, a declarat că au mai rămas doar câteva acorduri neîncălcate de Rusia, iar situația în care o parte încalcă un acordul, iar cealaltă parte îl respectă nu mai poate continua, potrivit Rador.

 
 

„Se pare că există foarte puține acorduri internaționale pe care această țară (Rusia, n.red) nu le-a încălcat. Prin urmare, poziția NATO este următoarea: situația în care cineva încalcă un tratat, iar celălalt respectă tratatul respectiv nu poate continua" - a afirmat ministrul apărării din Lituania.

Cu toate acestea, Raimundas Karoblis a menționat că Rusia încă mai are posibilitatea de a corecta această situația, de a reveni la ,,respectarea deplină a termenilor acordului".

,,Încălcarea acordului, însă, este deja o amenințare" - a remarcat ministrul lituanian. Raimundas Karoblis a mai afirmat că miniștrii apărării din cadrul NATO au convenit în unanimitate că ,,în cele din urmă, trebuie să se spună adevărul".

,,Trebuie să ridicăm această problemă încă o dată. Dacă Rusia nu se conformează, acordul se suspendă" - a subliniat Karoblis, precizând că Rusia are la dispoziție șase luni pentru a corecta toate aceste încălcări.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy