Ministrul apărării din Germania: Bundeswehrul trebuie să fie pregătit pentru un eventual război în 2029

Darius Muresan |
Data publicării:
Militar din Armata germană / Foto: Bundeswehr, Jane Schmidt
Militar din Armata germană / Foto: Bundeswehr, Jane Schmidt

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri că armata germană trebuie să-și consolideze capacitățile operative pentru a fi pregătită pentru un eventual război în 2029, informează Agerpres, care citează EFE.

"Trebuie să fim pregătiți pentru război în 2029", a afirmat Pistorius în cadrul unei sesiuni de interpelări adresate guvernului în Bundestag, camera inferioară a parlamentului german.

El a subliniat importanța acționării ca element de descurajare pentru a preveni izbucnirea unui conflict. Ministrul a menționat că pentru a atinge acest obiectiv, sunt esențiale finanțele, echipamentele militare și personalul.

"Avem nevoie de tineri, bărbați și femei, care să fie capabili să apere această țară în caz de urgență", a continuat Pistorius, sugerând că ar fi necesară o "nouă formă de serviciu militar" care să nu fie complet voluntară.

Deși Germania a renunțat la serviciul militar obligatoriu în 2011, Pistorius a promis să prezinte în curând propuneri pentru reintroducerea acestuia, cel puțin parțial.

Răspunzând unei întrebări legate de posibilitatea trimiterii de soldați germani în Ucraina, în contextul intențiilor similare ale guvernului francez, ministrul german al apărării a declarat ferm: "Răspunsurile la întrebările dumneavoastră sunt 'nu' și 'nu'."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel