Ministrul Apărării din Armenia, înlocuit după înfrângerea militară în Nagorno-Karabah

Eduard Pascu / 20 noi 2020 / 14:08
Davit Tonoyan, fost ministrul al Apărării din Armenia
Davit Tonoyan, fost ministrul al Apărării din Armenia

Şeful guvernul armean, Nikol Pashinyan, l-a remaniat vineri pe ministrul apărării, o decizie ce intervine după înfrângerea militară în războiul din Nagorno-Karabah, la capătul a şase săptămâni de lupte, potrivit AFP şi Reuters.

În locul lui Davit Tonoyan a fost numit un consilier al premierului,Vagharshak Harutyunyan, care a mai fost ministru al apărării între 1999-2000, a informat preşedinţia de la Erevan. Un alt membru al guvernului, ministrul pentru situaţiile de urgenţă, a fost de asemenea înlocuit. În urmă cu câteva zile a fost schimbat şeful diplomaţiei armene.

Opoziţia armeană cere demisia prim-ministrului Pashinyan în urma acordului semnat la 9 noiembrie de încetare a ostilităţilor în Karabah, care a consacrat înfrângerea forţelor armene în această regiune separatistă din Azerbaidjan, transmite Agerpres.

Pashinyan şi-a recunoscut responsabilitatea în această înfrângere, dar a exclus o demisie, subliniind că responsabilii săi militari şi liderii din Karabah i-au cerut să semneze documentul pentru a asigura supravieţuirea republicii autoproclamate, pe cale de a fi invadată de forţele azere.

Plecarea ministrului apărării are loc în ziua în care Azerbaidjanului i-a fost predat primul din cele trei districte pe care separatiştii armeni trebuie să le retrocedeze până la data de 1 decembrie.

Citește și: Tentativă de asasinare a premierului Armeniei, Nikol Pashinyan, acuzat de capitulare

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy