Ministrul Apărării: Când eşti în NATO, trebuie să ai un nivel mimin de capabilităţi. Bineînţeles că nu avem

S.I. Catalin / 31 Martie 2019 / 14:43
Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a spus că România nu are nivelul minim de capabilități pe care trebuie să-l respecte statele membre NATO, precizând că țara face față doar la ce e nevoie în prezent. Leș mai adăugă că la noi nu se produce nimic la nivelul muniției, fiind efectuată doar asamblarea.
 „La acest moment, din păcate, și o spun cu mare amărăciune, pentru o muniție mică, pentru calibre foarte mici, la momentul ăsta nu facem nimic în țară, decât asamblarea unei astfel de muniții. (...) Nu vă dau această informație dar da, în momentul ăsta, pulberea (praful de pușcă, n.r.) se cumpără”, a precizat Gabriel Leș, la Realitatea TV.
 
Totodată, întrebat dacă România este pregătită cu resurse pentru a face față unor atacuri, ministrul Apărării a precizat că țara e pregătită doar pentru momentul de față.
 
„Atunci când ești într-o alianță, precum Alianța Nord Atlantică, trebuie să fii cu niște capabilități. În documentele de capabilități trebuie să avem un nivel minim de capabilități. De aceea, încercăm să le facem cât mai repede posibil. Bineînțeles că nu (avem acest nivel minim, n.r). Putem să facem față la ceea ce e nevoie la momentul ăsta”, a mai spus Gabriel Leș.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy