Iranul avertizează 'agresorii' că răspunsul său militar va fi "rapid și zdrobitor"

Eduard Pascu / 19 mai 2020 / 14:04

Ministrul Apărării din Iran, generalul de brigadă, Amir Hatami, i-a avertizat pe 'dușmani' că „orice amenințare la interesele și securitatea națională a țării va atrage un răspuns rapid și zdrobitor", făcând referire la atacul cu rachete din ianuarie asupra bazei aeriene americane Ain al-Assad din Irak, transmite agenția Tasnim.

Declarația a fost făcută în cadrul reuniunii comune a conducerii Ministerului Apărării cu membrii Comisiei de securitate națională și de politică externă din Parlamentul Iranului.

"Forțele armate iraniene au dovedit deja puterea militară și răspunsul la rapid în fața aroganței și hegemoniei globale", a spus ministrul, făcând referire la atacul cu rachete de pe 8 ianuarie asupra bazei aeriene americane din Irak, drept represalii pentru asasinarea celui mai înalt comandant iranian generalul Qassem Soleimani. Ministrul a mulțumit Parlamentului iranian pentru sprijinul acordat Ministerului Apărării și pentru planurile sale de creștere a puterii de apărare a țării.

Referindu-se la progresele majore ale Iranului în diverse sfere militare, cum ar fi forțele blindate, aeriene și navale, industriile electronică și aerospațială, dar și capabilitățile de rachete care „sunt ca un ghimpe în coasta inamicilor", generalul a spus că capacitățile calitative și cantitative ale Ministerului Apărării au crescut cde mai multe ori în mandatului actualei administrații.

El a mai adăugat că Forțele armate iraniene au transformat amenințările în oportunități și au făcut mari progrese în ultimii ani, bazându-se pe capacitățile interne.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy