Miniştrii apărării din ţările membre UE, hotărâţi să deschidă calea pentru organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forţele militare ucrainene

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Armata ucraineană
Armata ucraineană

Miniştrii apărării ai ţărilor din Uniunea Europeană (UE) sunt hotărâţi să deschidă, în timpul unei reuniuni la Praga, calea pentru organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forţele militare ucrainene, a anunţat marţi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează Reuters.

"Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin", a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.

"Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)... Cred că vom avea undă verde pentru această misiune", a adăugat Borrell, fără a da detalii despre misiune.

"Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii", a subliniat şeful diplomaţiei europene.

Săptămâna trecută, Borrell a precizat că Uniunea Europeană "desfăşoară misiuni de antrenament militar pe lângă armatele ţărilor cu care cooperează".

''Un război care durează şi care pare că urmează să dureze necesită un efort nu doar în termeni de furnizare de echipament, dar şi de antrenament şi asistenţă pentru organizarea armatei'', a subliniat Borrell, potrivit Agerpres.

La 24 februarie, Rusia a declanşat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Pentru a se putea apăra, Ucraina se bazează în prezent mai ales pe livrările de armament greu dinspre Occident. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel