Miniştri din ţări UE vor participa la exerciţii de contracarare a atacurilor hibride

Eduard Pascu |
Data publicării:

Miniştri din state ale Uniunii Europene vor participa, în următoarele luni, la o serie de exerciţii comune pentru îmbunătăţirea capacităţilor de reacţie la atacuri de tip hibrid, de genul acţiunilor cibernetice şi campanii vizând dezinformarea.

Ministrul finlandez de Externe, Pekka Haavisto, a anunţat joi că miniştrii de Interne şi de Finanţe din statele Uniunii Europene vor primi sarcini de a reacţiona la scenarii fictive în cursul unor reuniuni care se vor desfăşura în Helsinki în iulie şi septembrie. Astfel, miniştrii ar urma să deprindă cunoştinţe pentru a coordona mai bine ripostele la situaţii de criză.

"De obicei, autorităţile militare şi civile pot, în situaţii de criză, să facă doar ceea ce au deprins la sesiunile de pregătire. Vrem ca Uniunea Europeană şi statele membre să consolideze capacităţile de prevenire şi reacţie la ameninţări hibride", a explicat Pekka Haavisto, potrivit agenţiei Associated Press.

Vezi și: Statele Unite au lansat atacuri cibernetice împotriva Iranului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel