Ministerul rus al Apărării a aprobat planurile de înființare a Regiunilor Militare Leningrad și Moscova. Termen: 1 septembrie 2023

Ionel Copcea |
Data publicării:
Avioane Su-30. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Avioane Su-30. Sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Cotidianul rus Izvestia a informat, pe 07.07.2023, că Ministerul Apărării a aprobat planurile de înființare a Regiunilor Militare Leningrad și Moscova. Acestea vor deveni operaționale începând cu data de 01 septembrie a acestui an.

Ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a anunțat, la începutul lunii iulie, în cadrul unei întâlniri cu conducerea armatei, că procesul de creare a celor două noi Regiuni Militare este deja în curs de desfășurare, fiind declanșată formarea organelor de conducere.

Deși, deocamdată, nu se cunosc detalii despre formarea noilor Regiuni Militare, experții militari ruși apreciază că Regiunea Militară Leningrad va fi reînființată pentru a contracara amenințările din Finlanda și Estonia, în timp ce Regiunea Militară Moscova va fi responsabilă de direcția ucraineană.

Cel mai probabil, cele două Regiuni Militare vor fi create prin împărțirea actualei Regiuni Militare Vest.

Înaintea începerii procesului de reformă a Forțelor Armate ale Federației Ruse, în anul 2008, în compunerea Ministerului Apărării existau șase Regiuni Militare - respectiv Moscova, Leningrad, Caucazul de Nord, Volga-Ural, Siberia și Extremul Orient.

În urma implementării primei etape a reformei (2008-2011), pe baza acestora au fost formate patru Regiuni Militare:

  • Vest (cu Statul major la Sankt Petersburg),

  • Sud (cu Statul major la Rostov pe Don),

  • Centru (cu Statul major la Ekaterinburg),

  • Est (cu Statul major la Habarovsk).

Ulterior, a fost formată și a cincea Regiune Militară, prin acordarea acestui statut Flotei de Nord (cu Statul major la Severomorsk). 

Comentariul autorului: În paralel cu înființarea Regiunilor Militare Leningrad și Moscova, trupele ruse din vestul țării vor suferi modificări substanțiale, ca o reacție la extinderea NATO (prin acceptarea Finlandei și aderarea așteptată a Suediei) și prelungirea conflictului din Ucraina.

Astfel, vor fi înființate o armată de arme întrunite (în cadrul Flotei de Nord), o armată de forțe aeriene și apărare antiaeriană (în Regiunea Militară Leningrad sau Regiunea Militară Moscova), precum și un corp de armată (în Republica Karelia).

De asemenea, încă trei divizii de infanterie moto vor apărea în cadrul Forțelor Terestre, iar Trupele de Desant Aerian vor fi completate cu două divizii de desant-asalt.

În același timp, șapte brigăzi din Regiunile Militare Vest, Centru și Est, precum și de la Flota de Nord vor fi reorganizate în divizii.

Pe lângă toate acestea, se dorește consolidarea componentei de luptă a Forțelor Navale, Forțelor Aerocosmice și Trupelor de Rachete cu Destinație Strategică (RVSN).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel