Ministerul de Externe, șase români salvați din Siria

Bogdan Cotiga |
Data publicării:
Siria, zonă de conflict
Siria, zonă de conflict

În urma demersurilor la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), au fost repatriați în România din Siria, prin Turcia, a unui grup format din șapte persoane: șase cetățeni români și un sirian.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Ankara, a întreprins demersuri pe lângă autoritățile turce pentru facilitarea intrării grupului în Turcia din Siria, cazarea cetățenilor români și a membrului de familie într-un centru specializat de primiri, precum și pentru emiterea unui titlu de călătorie pentru membrul de familie, cetățean sirian, astfel încât acesta să poată continua deplasarea către România. Totodată, misiunea diplomatică română a efectuat demersurile necesare pentru emiterea documentelor de călătorie pentru cetățenii români.

Ministerul a suportat toate costurile

Echipele consulare mobile ale Ambasadei României la Ankara și Consulatului General al României la Istanbul au însoțit cetățenii români pe parcursul tranzitului pe teritoriul Republicii Turcia, iar o echipă consulară din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE i-a întâmpinat pe cetațenii români la sosirea în București. Ministerul Afacerilor Externe a suportat în întregime costurile aferente transportului pentru repatrierea celor șapte persoane.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistență și protecție consulară acordată de MAE cetățenilor români și membrilor de familie care se află în situații deosebite, prin misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele cu risc major de securitate.

Reamintim faptul că, de la debutul operațiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenția directă a Ambasadelor României la Damasc și Beirut și sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriați 755 de cetățeni români și membri de familie ai acestora.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea periodică a informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației „Călătorește în siguranță”(www.mae.ro/app_cs), ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel