Ministerul britanic al apărării: Pierderile Rusiei în Ucraina nu au fost niciodată atât de mari. Bilanțul, mai negru chiar și decât cel înregistrat la Bahmut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ruși, ministerul apărării / Media pierderilor zilnice pentru Armata rusă în războiul din Ucraina, Ministry of Defence
Militari ruși, ministerul apărării / Media pierderilor zilnice pentru Armata rusă în războiul din Ucraina, Ministry of Defence

Pierderile Rusiei în invazia din Ucraina se ridică la peste 300 de mii de militari, potrivit datelor Ministerului Britanic al Apărării. Dar în ultimele luni, odată cu intensificarea ofensivei, acest număr a crescut semnificativ.

Potrivit analizei structurii de informații a ministerului britanic al apărării, în ultimele luni, odată cu intensificarea ofensivei, numărul pierderilor de militari ruși a crescut semnificativ. În fiecare zi din februarie, armata rusă a pierdut în medie 983 de soldați, cea mai mare rată de la începutul războiului. Practic, într-o singură lună, Rusia a pierdut aproape 30 de mii de militari, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din totalul pierderilor suferite în cei doi ani de război.

Ministerul britanic al Apărării a publicat duminică cel mai recent raport privind situația de pe frontul din Ucraina. Datele culese de serviciile secrete britanice arată că pierderile Rusiei sunt în continuă creștere, iar februarie a fost cea mai proastă perioadă din ofensiva care se desfășoară de doi ani.


Costul uriaș al ofensivei rusești

 

Potrivit ministerului, luna trecută, în fiecare zi, numărul soldaților răniți și uciși pe partea rusă a fost în medie de 983. De la începutul agresiunii pe scară largă la 24 februarie 2022, pierderile totale ale Kremlinului au depășit 355.000, se mai arată în analiza zilnică a ministerului britanic.

Mai mult, potrivit estimărilor britanicilor, în ultimele patru luni (noiembrie 2023-februarie 2024), forțele ruse au suferit pierderi de peste 113 mii de militari. Prin comparație, în intervalul în care au avut loc cele mai sângeroase lupte pentru Bahmut (ianuarie-aprilie 2023), pierderile totale de pe front ale rușilor s-au ridicat la aproximativ 84 de mii de militari.

Media pierderilor zilnice pentru Armata rusă în războiul din Ucraina, Ministry of Defence

Potrivit experților din ministerul britanic, tendința indică faptul că Moscova a decis un „război în masă și devastator”. Costurile acestei strategii sunt enorme, dar aduc rezultate sub forma unei „presiuni crescute asupra pozițiilor ucrainene de-a lungul întregii linii de front”. Dovadă în acest sens este capturarea recentă a lui Avdiivka.

Trebuie remarcat faptul că modul în care informațiile din Marea Britanie calculează pierderile este necunoscut. 


Război în Ucraina. Ce pierderi a suferit Kievul?

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ridicat vălul secretului în timpul unei conferințe organizate cu ocazia celei de-a doua comemorări a agresiunii ruse. Liderul a spus apoi că apărarea patriei a costat viețile a 31.000 de soldați ucraineni. ”Aceasta este o mare pierdere pentru noi, a subliniat Zelenski. El nu a furnizat însă numărul persoanelor rănite sau dispărute”.

Datele citate de președintele ucrainean diferă semnificativ de estimările administrației Statelor Unite. Vara trecută, s-a raportat că aproape 70.000 de ucraineni au murit în război și între 100.000 și 120.000 au fost răniți. Pierderile din partea rusă erau evaluate ca fiind de două ori mai mari.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel