Ministerul britanic al Apărării: Atât armata rusă, cât şi cea ucraineană se confruntă cu un moral scăzut şi cu dezertări

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Sursa foto: Segodnya.ua
Sursa foto: Segodnya.ua

Ministerul britanic al Apărării a precizat, în baza unor informaţii oferite de serviciile sale de informaţii, că atât armata rusă, cât şi cea ucraineană se confruntă probabil cu un moral scăzut şi cu dezertări in randul militarilor, a transmis, duminică, DPA.

''Forţele ucrainene au suferit probabil dezertări în ultimele săptămâni, cu toate acestea, este foarte probabil ca moralul ruşilor să rămână deosebit de tulburat'', scrie ministerul pe Twitter, în ultima sa actualizare.

''Continuă să apară cazuri de refuzare a ordinelor de către întregi unităţi ruseşti şi de ciocniri armate între ofiţeri şi soldaţii lor", adaugă raportul.

''Factorii care determină moralul scăzut al ruşilor includ percepţia unei conduceri slabe, oportunităţile limitate de rotaţie a unităţilor în afara luptei, pierderile foarte mari, stresul de luptă, o logistică în continuare slabă şi probleme cu plata'', scrie ministerul britanic al Apărării, potrivit Agerpres.

Acesta precizează că ambele părţi au "continuat să efectueze bombardamente de artilerie grea" la nord, est şi sud de Severodoneţk în ultimele zile, cu ''puţine schimbări pe linia frontului''.

Guvernul britanic a publicat periodic actualizări ale informaţiilor de la începutul războiului din Ucraina. Moscova acuză Londra de desfăşurarea unei campanii de dezinformare ţintite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel