Ministerul Apărării va construi o unitate de primire a urgenţelor la Spitalului Militar din Iaşi

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a anunţat vineri, la Iaşi, că o unitate de primire a urgenţelor va fi construită în cursul anului viitor în curtea Spitalului Militar din municipiu.

Aflat într-o vizită la Spitalul Militar din Iaşi, Mihai Fifor a declarat că îşi doreşte să dezvolte reţeaua de spitale a Ministerului Apărării Naţionale. În context, ministrul a anunţat că la Spitalul Militar din Iaşi va fi construită o unitate de primire a urgenţelor, pentru care Ministerul Apărării va investi 40 de milioane de lei.

,,Se va aproba o investiţie pentru Spitalul Militar din Iaşi, respectiv o secţie nouă Unitate de Primire a Urgenţelor, asta însemnând un pavilion ridicat de la firul ierbii, termenul fiind undeva în 2020, cel mult 2021. Cert este că, împreună, am convenit că anul viitor vom prinde în programul de investiţii această UPU, pavilionul cel nou, până în vara anului viitor să putem avea documentaţia tehnică elaborată, urmând ca în a doua parte a anului viitor să se facă procedura de achiziţii de lucrări şi să se treacă efectiv la lucru", a declarat Mihai Fifor.

El a reamintit că Spitalul Militar din Iaşi este o unitate cu tradiţie, un spital mare, ,,care caută să acopere cât mai mult din nevoile pacienţilor", motiv pentru care îşi doreşte să îşi dezvolte şi ideea de medicină operaţională.

,,Din păcate, la ora aceasta, la Spitalul Militar ponderea cea mare o reprezintă medicii civili. Cred că, împreună, vom reuşi să echilibrăm acest lucru pentru că, în ultimă instanţă, discutăm de un spital militar", a mai spus ministrul.

Totodată, Mihai Fifor a anunţat că în cursul zilei urmează să aibă o întrevedere cu rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T. Popa" din Iaşi, pentru a purta discuţii privind înfiinţarea unei secţii de medicină militară. Ministrul şi-ar dori ca la UMF Iaşi să fie alocate 10 locuri pentru medicina militară, începând din 2020 - 2021.

,,Astăzi voi avea o întâlnire şi cu conducerea UMF Iaşi. Avem o foarte bună colaborare în momentul de faţă. Ne dorim să avem o colaborare pe termen lung în ceea ce priveşte posibilitatea ca şi la Iaşi să pregătim studenţi în medicină militară. În momentul de faţă, avem doar la Bucureşti şi la Târgu Mureş. Anul acesta am reuşit să creştem până la 200 de locuri dedicate învăţământului medical militar. Poate de anul viitor. Sunt multe lucruri pe care vrem să le facem pentru acest spital militar", a mai precizat Mihai Fifor. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel