Ministerul Apărării din Rusia spune că în Ucraina au murit „21 de mercenari români”, fără să prezinte nicio dovadă

Ministerul Apărării din Federația Rusă a anunțat în raportul zilnic cu privire la așa-zisa „operațiune militară specială” din Ucraina, că 21 de „mercenari români” au fost uciși în ultimele trei săptămâni.

Citat de The Guardian, raportul ministerului Apărării de la Moscova spune că în ultimele trei săptămâni au fost „lichidați” 166 de „mercenari polonezi”, 50 georgieni, 23 britanici, 21 de români și 15 canadieni.

Evident, ca de fiecare dată, partea rusă aruncă cifre și acuze în media fără să prezinte vreo dovadă a celor afirmate.

Nu e prima dată când Moscova vorbește despre „mercenari” din Occident care luptă în Ucraina.

 

Rusia nu e la primul „fake news” cu privire la „mercenari români” care luptă în Ucraina

 

În urmă cu o lună rușii anunțau că cel puţin sub 7.000 de "mercenari străini" din 64 de ţări, printre care şi România, au sosit în Ucraina de la începutul conflictului şi că aproape 2.000 dintre ei au fost ucişi. 

Ministerul rus spunea la vremea respectivă că Polonia este "liderul absolut" între ţările europene în ceea ce priveşte combatanţii care vin în Ucraina, urmată de România şi Marea Britanie. 

Evident, nu a fost prezentată nicio dovadă.

Mai mult, informația a fost categoric infirmată de București. Atât premierul Nicolae Ciucă, cât și ministrul Apărării Vasile Dîncu au precizat cât se poate de clar că ne confruntăm cu un „fake news”.

Dîncu afirma clar că România știe „fluxul către Ucraina”, existând o statistică exactă cu persoanele care au plecat către Ucraina în această perioadă, iar tot ceea ce a prezentat Moscova „cifre pe hârtie” reprezintă o dezinformare.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel