Ministerul Apărării din Republica Moldova va avea un consilier american

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata Națională a Republicii Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova
Armata Națională a Republicii Moldova, sursă foto: Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Site-ul moldovenesc tv8.md a informat că Direcţia Transformare a Ministerului Apărării din Republica Moldova va avea un consilier din SUA pe probleme de reformă şi dezvoltare a Armatei Naționale. Pe 1 decembrie, Karen Bonaby a fost prezentată ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, de către ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan.

“Sunt convins că un astfel de specialist cu experiență va ajuta la dezvoltarea eficientă a Armatei noastre în formatul programului Parteneriat pentru Pace aflat în curs de implementare”, a declarat Gaiciuc cu referirea la Planului de dezvoltare a Armatei Naţionale pe termen lung (2020-2030) aflat în faza de derulare a Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţii de Apărare a Republicii Moldova (DCBI) şi a proiectelor aferente acestuia.

Karen Bonaby a declarat că este un privilegiu pentru ea să ocupe o poziție de consilier în Ministerul Apărării din Moldova şi să contribuie la dezvoltarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova.

2. -imagine fara descriere- (consilier_sua_r_moldova_68788900.jpeg)

În context, ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, a reafirmat sprijinul guvernului american pentru dezvoltarea cooperării militare dintre SUA și Republica Moldova și s-a declarat încrezător că experienţa lui Karen Bonaby va contribui la atingerea obiectivelor asumate de Armata Naţională în cadrul fazei a doua a DCBI.

Comentariul autorului: Știrea a fost tratată cu o doză mare de ostilitate de către media rusă, care odată cu prezentarea informației promovează mesajul că numirea unui consilier străin la conducerea Armatei “spune multe despre cât de independentă este astăzi Moldova”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel