Ministerul Apărării din Israel lucrează la un senzor pentru depistarea bolnavilor de Covid-19

Eduard Pascu / 02 apr 2020 / 20:59

Ministerul Apărării din Israel împreună cu două companii din industria de apărare lucrează pentru a dezvolta senzori electro-optici pentru a monitoriza semnele vitale ale oamenilor și a identifica pe cei infectați cu Covid-19.

Programul este condus de Echipa Națională de Urgență a Direcției de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din cadrul ministerului.

Anunțul a fost făcut pe 31 martie, spunând că Elbit și Israel Aerospace Industries (IAI) au adaptat sistemele existente. "Datele, inclusiv pulsul, ritmul respirator și temperatura, sunt măsurate de la distanță folosind o combinație de radar și senzori electro-optici, reducând astfel riscul de infecție pentru personalul medical. Următoarea etapă de dezvoltare este screeningul și prioritizarea îngrijirii pacientului privind analiza datelor vitale", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Israel Lupa, vicepreședinte executiv și director tehnologic al diviziei Elta a IAI, a declarat: „Am început să analizăm o serie de soluții, iar una dintre cele care au apărut a fost nevoia de a monitoriza pacienții de la distanță înainte de a intra în contact cu personalul medical din pentru a preveni infecțiile."

IAI-Elta a luat radarul de supraveghere perimetral ELM-2114 ca bază pentru sistemul său medical. Radarul folosește banda K de frecvență foarte mică, astfel încât să poată fi plasat în siguranță foarte aproape de oameni, a spus Lupa. Folosind radarul, sistemul poate urmări mișcările unei persoane în timp ce respiră, precum și pulsul atunci când este așezat la 3 m distanță, medicii aflați într-o altă cameră primind informațiile în câteva secunde.

"Am luat cel mai mic dintre radarele noastre și am pus pe el capacitatea de a măsura pulsul și respirația. L-am adaptat în câteva zile și am conectat-o cu un sistem electro-optic care poate măsura temperatura corpului", a spus Lupa. „Oferă o alertă, nu un diagnostic definit, dar poate acționa ca o indicație”.

IAI produce în prezent primul său sistem și se așteaptă să înceapă să producă mai multe pentru spitale în termen de două săptămâni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy