Ministerul Apărării din Israel lucrează la un senzor pentru depistarea bolnavilor de Covid-19

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Israel împreună cu două companii din industria de apărare lucrează pentru a dezvolta senzori electro-optici pentru a monitoriza semnele vitale ale oamenilor și a identifica pe cei infectați cu Covid-19.

Programul este condus de Echipa Națională de Urgență a Direcției de Cercetare și Dezvoltare a Apărării din cadrul ministerului.

Anunțul a fost făcut pe 31 martie, spunând că Elbit și Israel Aerospace Industries (IAI) au adaptat sistemele existente. "Datele, inclusiv pulsul, ritmul respirator și temperatura, sunt măsurate de la distanță folosind o combinație de radar și senzori electro-optici, reducând astfel riscul de infecție pentru personalul medical. Următoarea etapă de dezvoltare este screeningul și prioritizarea îngrijirii pacientului privind analiza datelor vitale", se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Israel Lupa, vicepreședinte executiv și director tehnologic al diviziei Elta a IAI, a declarat: „Am început să analizăm o serie de soluții, iar una dintre cele care au apărut a fost nevoia de a monitoriza pacienții de la distanță înainte de a intra în contact cu personalul medical din pentru a preveni infecțiile."

IAI-Elta a luat radarul de supraveghere perimetral ELM-2114 ca bază pentru sistemul său medical. Radarul folosește banda K de frecvență foarte mică, astfel încât să poată fi plasat în siguranță foarte aproape de oameni, a spus Lupa. Folosind radarul, sistemul poate urmări mișcările unei persoane în timp ce respiră, precum și pulsul atunci când este așezat la 3 m distanță, medicii aflați într-o altă cameră primind informațiile în câteva secunde.

"Am luat cel mai mic dintre radarele noastre și am pus pe el capacitatea de a măsura pulsul și respirația. L-am adaptat în câteva zile și am conectat-o cu un sistem electro-optic care poate măsura temperatura corpului", a spus Lupa. „Oferă o alertă, nu un diagnostic definit, dar poate acționa ca o indicație”.

IAI produce în prezent primul său sistem și se așteaptă să înceapă să producă mai multe pentru spitale în termen de două săptămâni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel