Ministerul Apărării a prelungit termenul de recrutare pentru rezerviștii voluntari. Candidaturile depuse, la jumătatea locurilor disponibile

Sursă foto: MApN
Sursă foto: MApN

Ministerul Apărării Naţionale prelungește, până la data de 24 iunie, campania de recrutare pentru cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

În această etapă, demarată în data de 16 mai, sunt disponibile 871 de locuri pentru toate categoriile de personal (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați).

Cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar la centrul militar zonal, judeţean sau de sector pe a cărui rază de responsabilitate îşi au domiciliul.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare. 

Detalii suplimentare pot fi obținute de la centrele militare zonale, judeţene sau de sector, iar datele de contact ale acestor centre sunt disponibile pe paginile de internet ale MApN la: 

https://www.recrutaremapn.ro/contactbir.php și https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

La această dată, în structurile Ministerului Apărării Naționale se desfășoară procese distincte de promovare, recrutare și selecție pentru 2.612 funcții scoase la concurs în acest an, astfel:

243 de locuri pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate, până la data de 24.06.2022;449 de locuri pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și 1.180 de locuri pentru subofițeri în activitate, până la data de 30.06.2022;1.049 de posturi pentru soldați/gradați profesioniști, până la data de 22.07.2022;871 de posturi pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar, până la data de 24.06.2022.

Până la data de 03.06.2022 s-au înscris și au depus dosarele 9.708 de candidați, astfel:

pentru formarea profesională inițială a ofițerilor în activitate  - 1.267 candidați;pentru formarea profesională inițială a maiștrilor militari și subofițerilor - 1.939 candidați;pentru posturile de soldați/gradați profesioniști - 6.020 candidați;pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă în calitate de rezervist voluntar - 482 candidați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel