Militarii US National Guard asigură sprijin centrelor de testare și suport logistic spitalelor din SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Aproape 20.000 de militari din cadrul US National Guard susțin eforturile de combatere a infectării cu COVID-19 în Statele Unite, transmite Defence Blog.

Începând de vineri, 11 state din componența SUA, pot utiliza fonduri federale pentru misiunile de stat, după ce Congresul a aprobat un pachet de ajutor de urgență în valoare de 2,2 trilioane de dolari.

Majoritatea misiunilor s-au concentrat pe sprijinirea centrelor de testare, iar specialiștii militari au suplimentat capacitatea medicală civilă, precum și transportul și distribuirea de materiale medicale și alimente, se arată în comunicatul US National Guard. A fost creat un centru de coordonare 24/7 pentru a asigura „un răspuns unificat și rapid”, se mai arată în comunicat.

 

Spital de campanie, amenajat într-un centru de conferințe din Manhattan

 

În New York, aproape 3.000 de militari desfășoară misiuni în întregul stat. Una dintre aceste misiuni a fost să ajute US Army Corps of Engineers monteze 2.500 de paturi în interiorul Centrului de Conferințe Javits din Manhattan. Centrul a fost transformat într-un loc alternativ de îngrijire pentru pacienții neinfectați cu Covid-19, pentru a ușura spitalele. În șapte centre de testare din New York militarii US National Guard au testat aproximativ 27.000 de oameni până în prezent, se mai precizează în comunicat.

În Maryland, peste 1.500 de militari au fost chemați să ajute în centrele de testare și în alte misiuni, inclusiv în distribuirea a peste 1 milion de măști, mănuși și alte echipamente de protecție la unitățile medicale.

În Florida, peste 1.600 de militari ai US National Guard ajută în centrele de testare și asugură suportul logistic.

Forța sa de 450.000 de militari ai US National Guard este gata de intervenție pentru a ajuta comunitățile, se precizează în comunicatul de presă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel