Militarii ucraineni au arătat cât de uşor poate fi distrus un tanc rusesc T-90M (Foto/Video): Ai nevoie de o dronă FPV şi o grenadă americană M67

S.I. Catalin |
Data publicării:

Unitatea ucraineană ''Shadow'' a publicat un material video cu momentul în care distruge unul dintre cele mai performante tancuri pe care ruşii le au acum pe front, deja cunoscutul T-90M Proryv. Militarii ucraineni au demonstrat că au nevoie de o simplă dronă de tip FPV, la care au ataşat o grenadă americană M67, pentru a distruge un tanc rusesc T-90M Proryv aflat pe front în regiunea Donețk.

T-90M abandonat de invadatori a fost descoperit pe una dintre secțiunile frontului de est. Nu se știe de ce rușii și-au abandonat tancul. Cu toate acestea, militarii ucraineni au decis să distrugă acest tanc şi nu să-l recupereze de pe front.

Cel mai probabil una dintre şenile era avariat, iar tancul nu a mai putut înainta pe front. Se şi poate observa că înainte ca tancul să fie complet distrus, acesta prezenta o avarie în partea dreaptă - blindajul prezintă deformări după impactul cu un dispozitiv exploziv.

O dronă Mavic a fost folosită pentru a arunca o grenadă de mână în trapa deschisă a turelei. După explozie, în interiorul tancului rusesc T-90M Proryv a izbucnit un incendiu puternic.

Probabil că înăuntru se aflau muniții, iar explozia grenadei a declanșat explozia încărcăturilor de 125 mm trase de tancul T-90M Proryv.

Tancul a ars din interior, ceea ce a dus de fapt la distrugerea acestuia. Conform unor informații preliminare, acest tanc T-90M a fost distrus în apropierea satului Tonenke, lângă Avdiivka, în regiunea Donețk.

Trebuie menționat faptul că tancul rusesc avea un blindaj reactiv suplimentar instalat în partea superioară a turelei, care ar fi trebuit să protejeze tancul de dronele kamikaze și alte munţii, asta în cazul unui impact direct.

De asemenea, în partea din spate a turelei, sunt vizibile două sisteme de război electronic (EW), care sunt concepute pentru a contracara dronele.

Pe frontul din Ucraina, cel mai modern tanc rusesc produs în serie, care participă la ostilități, este T-90M "Proryv/Breakthrough". Tancul T-90, în versiunea T-90M Proryv rămâne cel mai modern tanc utilizat de Armata rusă. În contextul în care T-14 Armata nu a depășit statutul de „tanc fantomă”. Însă T-90 este departe de a fi considerat eficient pe câmpul de luptă. Forțele Armate Ucrainene au distrus și capturat în mod repetat tancuri rusești T-90M  pe câmpul de luptă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel