Militarii ucraineni se declară mulţumiţi: Tancul rusesc T-80 nu rezistă unei lovituri cu sistemul NLAW

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele Armate Ruse înregistrează în continuarea pierderi grele în Ucraina, deoarece militarii ucraineni le distrug zilnic tancurile şi transportoarele blindate. Ieri, soldaţii ucraineni au arată cât de eficiente sunt sistemele britanici de rachete antitanc NLAW împotriva tancurilor ruseşti. 

După cum precizează publicaţia militară ucraineana MIL.ua, ieri, lângă orașul Trostianeț din regiunea Sumi, militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 93 Motorizată Cold Yar au distrus un alt convoi de vehicule militare ruse. Parte a acestui convoi distrus a fost şi un tanc rusesc T-80.

Sursa citată precizează că, pentru a distruge tancul rusesc T-80, militarii ucraineni din cadrul Brigăzii 93 au folosit complexul antitanc NLAW.

Ce a rămas din tancul rusesc T-80, după ce a fost lovit cu un sistem antitanc NLAW, se poate observa în imagini.

De asemenea, în regiunea Seversk, militarii din altă unitate au distrus o mașină blindată „Tigr”, un transportor blindat de trupe BTR-82A și un tanc T-72B.

După cum se poate observa tancul T-72B al armatei ruse a fost, de asemenea, ’’rupt în bucăţi'' de loviturile cu rachete antitanc ale forțelor ucrainene.

NLAW, cunoscută și sub numele de MBT NLAW, este o generație de rachete antitanc cu rază scurtă de acțiune (20 până la 800 de metri), dezvoltat de Saab Bofors Dynamics și Thales Air Defense în colaborare cu Ministerul britanic al Apărării.

NLAW, cunoscut și sub numele de Main Battle Tank and Light Anti-tank Weapon (MBT LAW), este un sistem antitanc, format dintr-un lansator de unică folosință preîncărcat cu o singură rachetă ghidată. Racheta poate fi trasă în două moduri distincte, ''direct attack'' și ''top attack'' - modul în care muniția NLAW este setată să se detoneze deasupra unui tanc unde blindajul este de obicei mai slabă .

Sistemul NLAW poate lovi cu uşurinţă un tanc aflat la 800 m distanță și poate străpunge blindaje cu o grosime de peste 500 mm, deoarece utilizatorul trebui să ținta timp de 3-5 secunde ţinta fixată, timp în care sistemele electro-optice calculează traiectoria țintei, raza de acțiune și viteza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel