Militarii ucraineni din Germania învaţă să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot mai repede decât se așteptau

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.
Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot oferit de Germania. Sursa foto: Bundeswehr.

Mai mulţi militari ai armatei ucrainene învață în această perioadă să opereze sistemul de apărare antiaeriană Patriot. Unul dintre comandanții Forțelor Aeriene Germane implicați în instruirea militarilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a vorbit despre succesele înregistrate de ucraineni in prima etapa de pregatire pentru operarea sistemelor de apărare aeriană.

Potrivit acestuia, ucrainenii sunt foarte motivați și mulţi dintre ei au deja experiență [probabil experiența gestionării propriilor sistemelor de apărare aeriană - n.r.], astfel încât "totul se desfăşoară mai repede decât ne aşteptam".

Potrivit cotidianului german Spiegel, cursul de pregătire pentru operarea sistemelor Patriot pentru cei aproximativ 70 de militari ai forțelor armate ucrainene a început în luna februarie. Pregătirea militarilor ucraineni se desfăşoară de aproximativ două săptămâni într-un poligon militar al Bundeswehr, a cărui locație nu a fost dezvăluită din motive de securitate.

După cum bine cunoaştem, la sfârșitul anului 2022, Statele Unite au anunțat transferul unei baterii a sistemului Patriot către Ucraina, ca parte a pachetului de ajutor militar anunţat în decembrie.

La începutul lunii ianuarie a acestui an, guvernul german a decis, de asemenea, să transfere sisteme Patriot către armata ucraineană pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor aeriene rusești. Ucraina va primi, de asemenea, două lansatoare Patriot din Olanda.

Olanda a devenit a treia țară, după Statele Unite și Germania, care furnizează Ucrainei sisteme de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune.

Ulterior publicării acestor informaţii de către cotidianul german Spiegel, Bundeswehr (armata germană) a publicat mai multe fotografii cu militari ai Forțelor Armate Ucrainene care urmează cursul de pregătire pentru operarea sistemelor Patriot.

Ucrainenii învață cum să opereze centrul de comandă, cum să opereze lansatoarele, inclusiv încărcarea lor cu rachete antiaeriene, și cum să utilizeze radarul care face parte din sistemul Patriot.

Militarii sunt, de asemenea, instruiți în ceea ce privește întreținerea și repararea acestui sistem de apărare antiaeriană.

Reprezentanții Bundeswehr notează că armata ucraineană stăpânește extrem de rapid acest sistem de apărare aeriană. Acest lucru se datorează faptului că aceștia sunt foarte motivați și majoritatea au deja experiență de luptă.

După finalizarea instruirii militarilor ucraineni, sistemele de apărare antiaeriană Patriot vor fi livrate Ucrainei.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel