Forțele Armate Ucrainene au început să folosească dronele kamikaze Switchblade (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Oficial, Forțele Armate Ucrainene au început să folosească drone kamikaze Switchblade 300, care au fost oferite luna trecută de Statele Unite, ca parte a unui alt pachet de ajutor militar destinat Ucrainei. În ultimele zile au apărut pe reţele de socializare mai multe fotografii cu o dronă Switchblade complet distrusă. Nu este clar dacă drona a fost doborâtă de forțele ruse sau și-a îndeplinit misiunea.

Pagina de Twitter Ukraine Weapons Tracker, care de la începutul agresiunii militare ruse asupra Ucrainei analizează toate tipurile de arme folosite în acest conflict, susține că rămășițele dronei Switchblade 300 au fost descoperite de forțele ruse în regiunea Harkov.

Desigur, nu se poate dovedi când au fost făcute fotografiile și dacă drona au fost cu adevărat folosită în regiunea ucraineană menţionată.

Experții sugerează că Switchblade 300 și-a îndeplinit cel mai probabil misiunea, adică s-a detonat și a aruncat în aer ținta. Examinând fotografiile, analiştii militari au observat că numai coada [partea din spate] a dronei a fost surprinsă în fotografii. Conform designului Switchblade 300, partea explozivă se află în partea din față, adică componenta explozivă lipsește, ceea ce înseamnă că drona funcționează conform specificaţiilor.

O altă dovadă că drona Switchblade 300 a fost folosită în scopul pentru care a fost proiectată este lipsa carcasei exterioare, ceea ce înseamnă că aceasta componentă a ars în urma explozie. În fotografiile publicate pe reţele de socializare se poate observa că drona prezintă şi componente arese. 

Există însă temeri că drona nu a fost distrusă complet și rămâne întrebarea dacă rușii ar putea accesa unele dintre tehnologiile dezvoltate și utilizate pe dronele Switchblade 300.

Switchblade 300 și Switchblade 600

Switchblades este dezvoltat în două versiuni – Switchblade 300 și Switchblade 600. Ambele versiuni erau până acum numai în dotarea armatei SUA. 

În realitate, Switchblade 300 și Switchblade 600 sunt vehicule aeriene fără pilot sau după alte descrieri, bombe inteligente robotizate - drone kamikaze. Ca și alte drone, Switchblade 300 și Switchblade 600 sunt echipate cu sisteme electro-optice de supraveghere, detecție și căutare.

Potrivit producătorului, a doua versiune a Switchblade 600 poate parcurge 80 km în 40 de minute. Ambele versiuni sunt programabile pentru lovirea automată a țintelor și au capacitatea, după decolare, de a-și schimba traiectoria și de a alege o altă țintă.

Avantajul acestui tip de drone kamikaze este că sunt relativ mult mai ieftine decât rachetele standard aer-sol sau aer-aer. Potrivit datelor neoficiale, Switchblade 300 costă doar 6.000 USD, în timp ce o rachetă aer-solă Hellfire costă aproximativ 150.000 USD.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel