Militarii ucraineni au început să folosească sistemele britanice Starstreak. Prima ţintă doborâtă, o dronă rusească Horizon S-100

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii ucraineni au anunţat, în urmă cu câteva ore, că au distrus două drone rusești, una de tip Horizon Air S-100 și cealaltă de tip Orlan-10, folosind sistemele portabile de rachete de apărare aeriană Stinger și Starstreak.

Comandamentul Trupelor de Desant Aerian al Forțelor Armate ale Ucrainei a precizat în urmă cu câteva ore, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în ultimele 24 de ore militarii săi au doborât două vehicule aeriene fără pilot rusești de diferite tipuri: un Horizon Air S-100 și un Orlan-10.

Sursa citată precizează că aceste două vehicule aeriene fără pilot au fost doborâte de sistemele portabile de apărare antiaeriană Stinger și Starstreak.

După a raportat azi Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, între 24 februarie și 20 aprilie 2022, Rusia a pierdut în Ucraina 165 de vehicule aeriene fără pilot, dar şi 171 avioane şi 150 elicoptere de diferite tipuri.

Pentru a sprijini forțele armate ucrainene să reziste atacurilor trupelor ruse, Regatul Unit a furnizat deja către Ucraina versiunea portabilă - lansare de pe umăr - a sistemului de apărare antiaeriană Starstreak.

La începutul lunii martie, Marea Britanie a anunţat că și-a intensificat furnizarea de arme către armata ucraineană, adăugând rachetele antiaeriene Starstreak pe o listă cu alte echipamente militare oferite Ucrainei pentru a se apăra în faţa agresiunii militare ruse.

La sfârşitul lunii martie, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, preciza că primul lot de rachete antiaeriene Starstreak urmează să fie livrate Ucrainei, iar primi Militarii ucraineni au fost deja instruiţi să le opereze.

La 8 aprilie 2022, Regatul Unit a aprobat un alt ajutor de 100 de milioane de lire sterline pentru a furniza echipamente și arme militare Ucrainei, inclusiv un alt lot de sisteme de rachete de apărare aeriană Starstreak.

Potrivit specificaţiilor tehnice, sistemul Starstreak a fost conceput pentru a doborî elicoptere, avioane care zboară la joasă altitudine și vehicule aeriene fără pilot.

O rachetă lansată dintr-un sistem Starstreak zboară cu o viteză de peste trei ori mai mare decât viteza sunetului (3 Mach) -  are propriul său sistem de ghidare în „calea laser” – având o rază de acțiune de până la 7 km.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel