Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse” (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel, distrusă de armata ucraineană. Sursa Foto: Twitter Ukraine Weapons Tracker.
O stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel, distrusă de armata ucraineană. Sursa Foto: Twitter Ukraine Weapons Tracker.

Forțele Armate Ucrainene au distrus o altă stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel a forţelor ruse de ocupaţie - mai multe imagini şi materiale video au fost publicate pe reţele de socializare.

Acest sistem radar de război electronic este destul de valoros pentru ruşi. Canalul Telegram al Biroului de Comunicații Strategice al Forțelor Armate Ucrainene a raportat că stația radar de război electronic R-330ZH Zhitel a fost distrusă în estul Ucrainei, în regiunea Harkov.

Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, de la începutul agresiunii militare ruse (din 24 februarie), armata rusă a pierdut 172 de sisteme de apărare aeriană și 131 de echipamente speciale - staţii radar de război electronic - printre ele se numără și sistemul R-330ZH Zhitel.

R-330ZH Zhitel este un sistem de război electronic rusesc conceput pentru a interfera cu echipamentele de comunicații prin satelit, precum și cu sistemele de navigație și telefoanele mobile pe o rază de 30 km.

Complexul rusesc R-330Zh "Zhitel" este proiectat pentru detectarea automată, localizarea direcției și analiza semnalelor radio.

De la începutul agresiunii militare ruse aceasta este a treia stație radar de război electronic R-330ZH Zhitel pe care armata ucraineană reuşeşte să o distrugă.

Astfel, prima staţie de război electronic a fost distrusă de artileria Forțelor Armate Ucrainene în martie, în apropiere de Kiev.

În același timp, cea de-a doua stație radar R-330Zh "Zhitel" a fost distrusă într-un mod destul de interesant - aceasta a fost gândită pentru a intercepta UAV-uri, dar poziţia sa a fost găsită cu ajutorul unei drone și acoperită cu focuri de artilerie.

Este interesant că, în acest caz, stația a fost păzită de aproape o companie de soldați - șase vehicule de luptă de infanterie și un tanc.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel