Militarii ucraineni au bifat o nouă reuşită pe front: Un alt ''Terminator'' a fost distrus cu ajutorul dronelor FPV (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au publicat un material video cu momentul în care un grup de militari ucraineni distrug un vehicul de luptă blindat BMPT „Terminator”, în apropiere de linia frontului din Avdiivka.  Mașina de luptă ''Terminator'' este un vehicul blindat extrem de important pentru forţele armate ruse. Astfel, după cum se poate observa, ''Terminatorul'' continuă să se numere printre blindatele grele pe care militarii ucraineni le-au distrus, în ultimul an, cu ajutorul unor drone de tip FPV.

Potrivit unei înregistrări video publicate la 27 septembrie 2023 de către Brigada 110, soldații ucraineni au realizat o performanță semnificativă prin distrugerea unui al doilea vehicul de luptă rusesc BMP-T Terminator Model 2017, în sectorul Avdiivka, în estul Ucrainei, folosind drone FPV (First Person View). 

Mass-media ucraineană precizează că militarii din cadrul Brigăzii 110 Mecanizate au lovit ''Terminatorul'' în apropiere de orașul ucrainean Avdiivka, fiind unul dintre locurile cel mai intens disputate.

BMPT-ul rusesc, echipat cu două tunuri automate de 30 mm, trăgea intens asupra pozițiilor militare ucrainene, în încercarea de a alunga infanteria ucraineană.

Youtube video image

Cu toate acestea, militarii Brigăzii 110 au reușit să urmărească vehiculul rusesc și l-au lovit de două ori în partea frontală. Nu se știe încă dacă vehiculul rusesc a fost complet distrus, dar cu siguranță a fost serios avariat și în următoarea perioadă nu poate fi utilizat pe front.

În total, de la începutul invaziei ruse, pe lângă acest vehicul, analiștii OSINT ai publicației Oryx au documentat distrugerea unui Terminator și avarierea altor două vehicule militare de acest tip.

În plus, în a două jumătate a materialului video, militarii au arătat cum au efectuat mai multe atacuri succesive asupra compartimentului motor al unui tanc T-80 și distrugerea ulterioară a acestuia. Judecând după amploarea incendiului, tancul a fost complet distrus.

Utilizarea intensă a dronelor FPV, în luptele dintre forțele ucrainene și cele rusești, a schimbat dramatic imaginea războiului modern. Folosirea în luptă cu succes a uneia sau mai multor drone ieftine, de tip FPV, poate distruge echipamente în valoare de milioane de dolari. Acest lucru este evidențiat deja în numeroase materiale video care prezintă utilizarea în luptă a unor astfel de drone pe linia frontului din Ucraina.

Dronele FPV sunt un tip de dronă care sunt controlate cu ajutorul funcției "first-person view" - presupune transmiterea de imagini video în timp real de la o cameră instalată în partea din față a dronei.

În același timp, este interesant și faptul că„Terminatorul” a fost serios avariat - judecând după imagini - iar aici trebuie menționat că acest vehicul de luptă blindat, deja destul de cunoscut în urma laudelor aduse de ruşi, era echipată cu celebrul „grătar” de protecţie anti-dronă.

Trebuie precizat faptul că nu este prima dată când un ''Terminator'' a fost distrus pe frontul din Ucraina. De fapt, prima utilizare a vehiculelor de luptă BMPT „Terminator” pe câmpul de luptă a fost înregistrată în mai 2022, când unități ruse ale Diviziei 90 de Tancuri au încercat să avanseze spre Bakhmut-Lisichansk.

În acel moment, artileria ucraineană a tras efectiv asupra mai multor vehicule de tip ''Terminator'', dar nu a fost consemnată o distrugere a acestora. Prima distrugere verificată a avut loc abia în februarie 2023, în zona Kreminna, regiunea Luhansk, iar cea mai recentă în luna august.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel