Militarii ruși se retrag din Crimeea: Peste 50 de avioane și elicoptere au fost relocate pe aerodromurile de bază

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 26.04.2021, că Aviația Operativ Tactică și Aviația navală a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au revenit pe aerodromurile de dislocare permanentă, după exercițiile desfășurate în Peninsula Crimeea.

,,Peste 50 de avioane ale Aviației Operativ Tactice și elicoptere ale Aviației Forțelor Terestre și Aviației navale a FRMN au revenit din Crimeea pe aerodromuri din Ținuturile Krasnodar și Stavropol, precum și în Regiunile Volgograd și Rostov”, se arată într-un comunicat de presă preluat de agenția Interfax.

În timpul exercițiului, escadrilele Aviației Operativ Tactice și Aviației Forțelor Terestre din cadrul Armatei de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a Regiunii Militare Sud au îndeplinit misiuni în cooperare cu Aviația navală a FRMN.

,,La faza activă a exercițiului intercategorii din Crimeea au participat peste 10.000 de militari și peste 1.200 de unități de armamente și tehnică militară, inclusiv 40 de nave și vedete de luptă, 20 de nave de asigurare și până la 200 de aparate de zbor'', au menționat reprezentanții Serviciului de presă.

Potrivit precizărilor acestora, în paralel, subunitățile Armatei 58 arme întrunite, care au luat parte la exercițiul din poligonul Opuk din Crimeea, au finalizat încărcarea tehnicii militare pe platforme feroviare, în vederea revenirii în punctele de dislocare permanentă.

“Redislocarea trupelor se va face în mod combinat, pe cale aeriană și cu platforme feroviare, precum și pe șosea, pe drumurile federale. Marea unitate de infanterie moto a Armatei 58 din Daghestan va parcurge pe calea ferată o distanță de aproximativ 1.800 de kilometri”, au concluzionat reprezentanții Regiunii Militare Sud.

Se estimează că, tot pe cale feroviară, vor reveni în punctul de dislocare permanentă și geniștii din Kabardino-Balkaria ai Armatei 58 arme întrunite.

Comentariul autorului: Prezent în Crimeea la faza activă a exercițiului desfășurat în poligonul Opuk, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a anunțat, pe 22 aprilie, că, începând din data de 23 aprilie, trupele dislocate în ultimele săptămâni în vestul Federației Ruse și în Peninsula Crimeea vor reveni în locurile de dislocare permanentă.

Defluirea trupelor se desfășoară lent, iar în anumite zone aceasta practic nu s-a produs. Spre exemplu, în poligonul Pogonovo din apropiere de Voronezh, este menținută pe poziții toată tehnica din dotarea trupelor Armatei 41 arme întrunite a Regiunii Militare Centru. Motivarea oficială a reprezentaților ruși are în vedere participarea structurilor armatei la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021. Numai că acesta urmează să fie executat abia în luna septembrie. În aceste condiții, este evident faptul că menținerea tehnicii în apropierea frontierei de vest a Rusiei reprezintă garanția unei intervenții rapide în Ucraina, în cazul deteriorării situației de securitate din Donbas.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel