Militarii moldoveni din contingentul KFOR-15 au început misiunea în Kosovo

Darius Muresan / 14 iul 2021 / 14:30

Militarii din cel de-al cincisprezecelea contingent al Armatei Naționale, detașat recent în operațiunea de menținere a păcii KFOR, au preluat astăzi atribuțiile pacificatorilor moldoveni care și-au încheiat mandatul în Kosovo.

Evenimentul de transfer de autoritate a avut loc pe teritoriul Bazei multinaționale „Camp Vilaggio Italia” din localitatea Pech, în prezența conducerii Comandamentului Regional Vest (Regional Command-West), potrivit Radio Chișinău care citează Moldpres.

În cadrul evenimentului, locotenent-colonelul Anton Anghelcev, comandant al KFOR-14, a predat drapelul și responsabilitățile funcției locotenent-colonelului Victor Goja, care urmează să ocupe acest post în următoarele șase luni.

Contingentul KFOR-15 al Armatei Naționale este format din 41 de militari care vor executa operațiuni de pază și apărare a obiectivelor de importanță strategică, misiuni de asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia”,a Mănăstirii Decane, precum și de cercetare de geniu și depistare a obiectelor explozive în aria de responsabilitate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy