Militarii britanici au deschis exercițiul “Efort comun 2020” din Ucraina

Gheorghe Orjanu |
Data publicării:

Exercițiul de comandament și stat major “Efort comun 2020” din Ucraina a început în forță și într-o notă originală, printr-o operație comună ucraineano-britanică de desant aerian.

În această dimineață, avioane C-130 Hercules ale Forțelor Aeriene Regale au decolat de la o bază militară britanică, având la bord parașutiști din Brigada 16 Asalt Aerian, armament greu și echipament militar, cu destinația Ucraina.

Câteva ore mai târziu, parașutiștii britanici s-au lansat prin rampele din spate ale avioanelor Hercules deasupra poligonului de instrucție Nikolaev din Ucraina.

La doar câteva minute, avioane militare de transport IL-76 și An-26 din Forțele Aeriene ucrainene au intrat, la rândul lor, în misiune de luptă în zona Nikolaev, din acestea fiind parașutați militari din Trupele de Desant-Asalt.

Parașutarea fost acoperită din aer de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene ucrainene.

Potrivit comunicatului Ministerului Apărării de la Kiev, cu această operație ucraineano-britanică de desant parașutat a început prima etapă a exercițiului strategic de comandament și stat-major (command post exercise – CPX) „Efort comun 2020”.

În baza scenariului exercițiului, militarii s-au regrupat după aterizare și ulterior au preluat controlul asupra unor zone și puncte importante din teren.

Contingentul britanic este condus de generalul de brigadă James Martin, comandantul Brigăzii 16 Asalt Aerian, care este unul dintre primii militari care “au atins pământul ucrainean”. La aterizare, a fost întâmpinat și felicitat de comandantul Trupelor de Desant-Asalt ucrainene, general-locotenent Evghen Moisiuk, care a evidențiat profesionalismul parașutiștilor britanici.

Este de remarcat faptul că „infanteria înaripată” ucraineană și britanică a acționat într-o zonă complet necunoscută. Fiecare parașutist, de la soldat la general, a efectuat saltul cu armament, muniție și echipament.

Brigada 16 Asalt Aerian britanică va coopera cu unitățile ucrainene din Trupele de Desant-Asalt și în fazele următoare ale exercițiului „Efort comun 2020”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel