Militarii Armatei Ucrainei au mărșăluit înjurându-l pe președintele rus Vladimir Putin (Video)

DefenseRomania Team / 20 aug 2021 / 15:30
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Pe internet circulă numeroase filmulețe cu Armata Ucrainei care mărșăluiește în timp ce îl înjură pe președintele rus Vladimir Putin. Imaginile au fost filmate în timp exercițiilor la parada militară care va avea loc cu ocazia Zilei Independenței.

Imaginile au fost filmate pe bulevardul Khreshchatyk, cel mai cunoscut bulevar din Kiev, capitala Ucraina. 

Ziua Independenței e sărbătorită în fiecare an de Ucraina pe data de 24 august. Atunci, în 1991, Ucraina și-a proclamat independența față de Uniunea Sovietică.

Pe imagini se poate observa și auzi clar cum militarii ucraineni cântă „Putin — hu**o!”. Cântecul e de fapt o scandare care asociază numele președintelui rus cu organul genital masculin.

Scandarea a devenit extrem de populară în Ucraina după 2014 - anexarea ilegală a Crimeei de către Federația Rusă. Inițial a luat naștere ca o scandare în rândul ultrasilor din Ucraina din galeriile de fotbal.

De-a lungul timpului mai mulți politicieni din Rada Ucrainei au interpretat versurile, stârnind reacția diplomatică a Federației Ruse.

Pe imaginile filmate de un trecător, se poate auzi și cum un civil salută militarii care îl înjură pe președintele rus Vladimir Putin cu „Slavă Ucrainei! Trăiască Belarusul”, salut folosit de ultranaționaliștii din Ucraina.

 

 

Războiul din Ucraina

 

Războiul în estul Ucrainei, soldat cu peste 14.000 de morţi de la declanşarea sa, a început la scurt timp după fuga în Rusia a preşedintelui ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici şi sosirea la putere la Kiev a forţelor pro-occidentale.

În tot acest climat, Moscova a anexat ilegal în 2014 peninsula ucraineană Crimeea și, deși există numeroase dovezi cu privire la implicarea Rusiei în războiul din Ucraina, atât economic cât și militar, Kremlinul neagă acest lucru.

Tensiunile dintre Ucraina și Federația Rusă din ultimele luni reprezintă cel mai tensionat moment al conflictului, din 2014 încoace.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy