Militari din Rusia şi Serbia vor participa la exerciţii militare comune în Belarus

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul Apărării din Republica Belarus a anunțat, pe 08.09.2020, că, până la jumătatea lunii septembrie, pe teritoriul belarus, vor sosi participanții la exercițiul internațional antiterorist Frăția slavă-2020.

“Sosirea în Republica Belarus a participanților la exercițiu este planificată în perioada 10-15 septembrie”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Exercițiul va fi executat în poligonul Brest, cu participarea unor subunități aparținând Forțelor Armate ale Federației Ruse, Republicii Belarus și Serbiei, care vor forma un grup tactic multinațional.

“Pe timpul exercițiului, participanții vor desfășura activități comune, în cadrul îndeplinirii misiunilor de luptă împotriva terorismului”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării din Republica Belarus.

Exercițiul Frăția slavă se desfășoară anual, pe teritoriile statelor participante. În anul 2019, acesta a fost executat în Serbia, iar în acest an este planificat în Republica Belarus.

Exercițiul va fi executat pe fondul situației politice tensionate din Republica Belarus. În țară, de aproape o lună, se desfășoară acțiuni de protest împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale, care au avut loc pe 09 august. Actualul șef al statului, Aleksander Lukașenko, care deține acest post din anul 1994, a fost declarat câștigător. Principala sa rivală, Svetlana Tikhanovskaya, a plecat în Lituania, la scurt timp după alegeri, cu aprobarea autorităților din Republica Belarus.

 

Comentariul autorului

Trebuie precizat faptul că exercițiul Frăția slavă, care a ajuns la cea de-a șasea ediție, are un caracter planificat și nu este legat de situația actuală din Republica Belarus.

În anul 2018, exercițiul s-a desfășurat, în perioada 18-28 iunie, în poligonul Raevsky din Federația Rusă, iar în anul 2019, în perioada 14-27 iunie, pe aerodromul Kovin și în poligoanele Peskovi și Oresac din Serbia.

De regulă, în cadrul exercițiului, parașutiști și membri ai Forțelor pentru Operații Speciale din cele trei state formează un grup tactic de nivel batalion, care îndeplinește misiuni contrateroriste. Deși în anul 2018 părțile și-au exprimat intenția de creștere a nivelului unității mixte de la batalion la regiment, deocamdată, acest lucru nu s-a întâmplat.

La ediția din 2019, la exercițiu au participat aproximativ 600 de militari, din care: 200 din Federația Rusă, 300 din Serbia și 60 din Republica Belarus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel