Militar supraviețuitor după 3 misiuni în Afganistan, mort în accident lângă casă

Sebastian Florea |
Data actualizării: | Data publicării:

Un militar al Forţelor Navale pentru Operaţii Speciale, care participase la trei misiuni în Afganistan, a murit vineri dimineaţă într-un accident petrecut în judeţul Constanţa.

Conform informațiilor oferite de poliție, un autoturism Opel se deplasa de la Hârşova către Constanţa, iar la intrarea în localitatea Stupina a pătruns pe contrasens şi a lovit o maşină Toyota care circula regulamentar. Impactul a fost extrem de violent, iar conducătorul auto din Opel a decedat, iar cele două persoane din Toyota au fost rănite și au fost transportate la spitalul din Hârşova pentru îngrijiri medicale.

Conform unui comunicat al Forțelor Navale Române, șoferul decedat era militar:

Un militar de la Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale care se afla în concediu de odihnă, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, pe drumul național DN 2A, la ieșirea din localitatea Stupina, și-a pierdut viața într-un accident. Cauzele și împrejurările producerii accidentului sunt cercetate la fața locului de către organele competente.

Maistrul militar Octavian Plopeanu avea 41 de ani, era absolvent al Școlii de Maiștri Militari de Marină „Amiral Ioan Murgescu", promoția 2004 și era încadrat la Divizionul 164 Forțe Navale pentru Operații Speciale din anul 2007. A executat trei misiuni în TO Afganistan, era căsătorit și avea un copil.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale își exprimă regretul pentru pierderea unui profesionist al Forțelor Navale pentru Operații Speciale și este alături de familia îndoliată”, se arată în comunicatul Forțelor Navale.

Militarul a pierdut controlul volanului autoturismului Opel pe care îl conducea și, într-o curbă periculoasă la stânga, pe DN2 A, a intrat în coliziune cu mașina Toyota, condusă de un șofer în vârstă de 61 ani, care călătorea însoțit de o pasageră în vârstă de 58 ani.
Militarul locuia în Constanța, se întorcea de la părinți, și purta uniforma militară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel