Militar, împușcat în cap, la unitatea militară. Reacția MApN

Raluca Andrei / 30 sep 2018 / 12:45
Unitate militară
Unitate militară

Un militar din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană "General Mihail Lăcătușu" de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Brașov  a fost găsit împușcat în cap, la locul de muncă. Ministerul Apărării Naționale a avut prima reacție în legătură cu nefericitul eveniment.

''Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană "General Mihail Lăcătușu" de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Brașov, a fost găsit decedat duminică, 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la ieșirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate.

Incidentul a fost constatat de către ofițerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgență procedurile cerute în această situație.

Astfel, a fost anunțat serviciul de ambulanță la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului și a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împușcare în zona tâmplei.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Brașov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit și avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 și în Ministerului Apărării Naționale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operații, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt.

La nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Conducerea unității militare exprimă sincere condoleanțe familiei îndoliate.'', transmite Ministerul Apărării Naționale prin intermediul unui comunicat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy