Militar, împușcat în cap, la unitatea militară. Reacția MApN

Raluca Andrei |
Data publicării:
Unitate militară
Unitate militară

Un militar din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană "General Mihail Lăcătușu" de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Brașov  a fost găsit împușcat în cap, la locul de muncă. Ministerul Apărării Naționale a avut prima reacție în legătură cu nefericitul eveniment.

''Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru, din cadrul Batalionului 206 Artilerie Antiaeriană "General Mihail Lăcătușu" de la Ghimbav, Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa" din Brașov, a fost găsit decedat duminică, 30 septembrie, în jurul orei 10.00, la ieșirea din serviciul de zi pe punctul de acces în unitate.

Incidentul a fost constatat de către ofițerul de serviciu pe unitate, care a aplicat de urgență procedurile cerute în această situație.

Astfel, a fost anunțat serviciul de ambulanță la numărul unic 112, iar o echipă medicală s-a prezentat la locul incidentului și a constatat că militarul a decedat în urma unei plăgi prin împușcare în zona tâmplei.

De asemenea, a fost informat, conform procedurilor legale, Parchetul militar Brașov, care a deschis o anchetă pentru stabilirea circumstanțelor producerii evenimentului.

Maistrul militar clasa a II-a Miclea Alexandru avea 48 de ani, era căsătorit și avea un copil. Militarul era angajat al batalionului din anul 2008 și în Ministerului Apărării Naționale din anul 1992. Militarul nu avea misiuni în teatrele de operații, iar la ultimul control psihologic din luna iulie 2018 a fost declarat apt.

La nivelul unității militare s-a constituit o comisie de cercetare internă.

Conducerea unității militare exprimă sincere condoleanțe familiei îndoliate.'', transmite Ministerul Apărării Naționale prin intermediul unui comunicat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel