Mike Pompeo, la reuniunea Asean. Cerere dură împotriva Coreei de Nord

Sebastian Florea |
Data publicării:

Mike Pompeo va cere ţărilor asiatice la reuniunea Asean să aplice în continuare sancţiunile împotriva Coreei de Nord.

Secretarul de stat american Mike Pompeo va cere ţărilor asiatice, în cadrul unei reuniuni regionale din această săptămână din Singapore, să continue punerea în aplicare a sancţiunilor împotriva Coreei de Nord pentru a determina Phenianul să renunţe la armele nucleare, relatează AFP.

Şeful diplomaţiei americane va participa vineri şi sâmbătă la mai multe reuniuni ministeriale în cadrul forumului regional al Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (Asean), la care participă de asemenea regimul de la Phenian. 'Coreea de Nord va fi în aceeaşi încăpere, aşa că vor fi discuţii care vor include Coreea de Nord', a declarat marţi pentru jurnalişti un oficial al Departamentului de Stat american. El nu a exclus o întâlnire bilaterală între Mike Pompeo şi omologul său nord-coreean pentru continuarea negocierilor care vizează punerea în aplicare a angajamentelor luate de preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un la summitul istoric din 12 iunie.

Mike Pompeo, care conduce negociatorii americani, s-a deplasat de atunci la Phenian fără a înregistra însă progrese concrete în dosarul nuclear. Acest lucru a provocat îngrijorarea numeroşilor observatori, mai ales că există o relaxare a sancţiunilor internaţionale şi există informaţii privind continuarea programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord.

'Rămânem îngrijoraţi' de încălcările sancţiunilor ONU de către nord-coreeni, a spus oficialul american, în special în ceea ce priveşte transporturile ilegale de petrol pe mare, care permit Phenianului să-şi depăşească cotele de import. Reuniunile regionale din Singapore sunt prin urmare o 'ocazie foarte bună' pentru secretarul de stat american 'să le reamintească tuturor ţărilor obligaţiile lor', a spus el.

'Toate statele membre ONU trebuie să aplice sancţiunile prevăzute de rezoluţiile Consiliului de Securitate', a insistat el, în timp ce Statele Unite au criticat recent o anumită relaxare, în special din partea Chinei şi Rusiei, şi ele prezente la forumul regional Asean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel