Mike Pompeo susține că SUA intenționează să evite un război cu Iranul

Eduard Pascu |
Data publicării:
Mike Pompeo
Mike Pompeo

Statele Unite intenționează să evite un război cu Iranul, iar trupele suplimentare, care au fost trimise în Orientul Mijlociu, au rolul de "apărare și descurajare", a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, relatează site-ul agenției Reuters.

Pompeo a mai afirmat că are încredere că președintele american Donald Trump va acționa dacă acest măsuri de descurajare vor eșua, transmite Mediafax. "Misiunea noastră este aceea de a evita războiul. Ați văzut ce a declarat secretarul Mike Esper vineri, vom trimite trupe suplimentare în regiune pentru apărare și descurajare", a adăugat acesta. Atacurile cu drone care au vizat rafinării din Arabia Saudită au afectat aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone care au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Administraţia Donald Trump a atribuit atacurile Iranului, care respinge însă acuzațiile.

Vezi și: Un atac împotriva Iranului va însemna un ''război total'' 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel