Mike Pompeo avertizează Rusia să nu intervină în alegerile de anul vitor

S.I. Catalin / 11 dec 2019 / 10:03

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, l-a avertizat marţi pe omologul său rus Serghei Lavrov în legătură cu orice ingerinţă în alegerile ce vor avea loc în SUA în 2020, transmite AFP.

,,În problema ingerinţelor în afacerile noastre interne, am fost clar: este inacceptabil', a declarat Pompeo, în conferinţa de presă comună cu Lavrov, aflat într-o vizită la Washington.

,,Am formulat clar aşteptările noastre de la Rusia: dacă Rusia sau orice alt actor extern ar lua măsuri pentru a ne sabota procesele democratice, vom riposta'', a subliniat secretarul de stat.

,,Adminstraţia Trump va lucra întotdeauna la protejarea integrităţii perioadelor noastre electorale', a mai spus Pompeo.

În replică, Lavrov a respins toate acuzaţiile.

,,Noi am subliniat o dată în plus că toate speculaţiile privind pretinsa noastră interferenţă în procesele interne ale Statelor Unite sunt fără fundament. Nu există niciun fapt pentru a le susţine'', ''nimeni nu ne-a prezentat nicio dovadă pentru că, pur şi simplu, ele nu există'', a afirmat ministrul de externe rus.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy