Mike Pompeo: Avem ''dovezi semnificative'', dar ''nu şi certitudinea'' că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan

S.I. Catalin |
Data publicării:
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo

Statele Unite au ''dovezi semnificative'' că noul tip de coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan, China, dar nu au ''certitudinea'', a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

Întrebat despre afirmaţiile mai multor responsabili americani, care nu coincid asupra acestui subiect-cheie, secretarul de stat a dat asigurări că nu există nicio incoerenţă: ''Nu avem certitudinea şi există dovezi semnificative că acesta provine din laborator, aceste afirmaţii sunt adevărate'', a precizat responsabilul american.

Totodată, el a dat asigurări că SUA vor ''folosi toate mijloacele de care dispun pentru a încerca să-i repatrieze'' pe cei doi cetăţeni americani arestaţi în Venezuela şi acuzaţi de încercare de ''invadare'' a ţării de către regimul Nicolas Maduro.

"Nu există nicio implicare directă a guvernului SUA în această operaţiune", a subliniat secretarul de stat în cadrul conferinţei de presă. ''Dacă am fi fost implicaţi, s-ar fi întâmplat altfel'', a spus el pe ton ironic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel