Mike Pompeo: Avem ''dovezi semnificative'', dar ''nu şi certitudinea'' că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan

S.I. Catalin / 06 mai 2020 / 19:40
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo
Fostul secretar de stat american Mike Pompeo

Statele Unite au ''dovezi semnificative'' că noul tip de coronavirus provine dintr-un laborator din Wuhan, China, dar nu au ''certitudinea'', a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul de stat american Mike Pompeo, relatează AFP.

Întrebat despre afirmaţiile mai multor responsabili americani, care nu coincid asupra acestui subiect-cheie, secretarul de stat a dat asigurări că nu există nicio incoerenţă: ''Nu avem certitudinea şi există dovezi semnificative că acesta provine din laborator, aceste afirmaţii sunt adevărate'', a precizat responsabilul american.

Totodată, el a dat asigurări că SUA vor ''folosi toate mijloacele de care dispun pentru a încerca să-i repatrieze'' pe cei doi cetăţeni americani arestaţi în Venezuela şi acuzaţi de încercare de ''invadare'' a ţării de către regimul Nicolas Maduro.

"Nu există nicio implicare directă a guvernului SUA în această operaţiune", a subliniat secretarul de stat în cadrul conferinţei de presă. ''Dacă am fi fost implicaţi, s-ar fi întâmplat altfel'', a spus el pe ton ironic.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy