Mike Pompeo ar fi declarat că: Ucraina a pierdut Crimeea pentru totdeauna

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, ar fi afirmat că Ucraina a pierdut Crimeea pentru totdeauna după invazia Rusiei din 2014, potrivit mărturisirilor făcute de participanţi la o şedinţă care a avut loc cu uşile închise.

Aparent Pompeo a făcut observaţiile vineri, în Ucraina, în timpul discuţiilor avute cu membrii societăţii civile ucrainene în timpul vizitei sale recente în estul Europei, potrivit Epoch Times.

Relaţiile Ucrainei cu Rusia s-au prăbuşit după ce Moscova a invadat peninsula de la Marea Neagră şi a sprijinit activ războiul dintre rebelii pro-ruşi şi Kiev, în 2014.

"Ne a spus că Peninsula Crimeea a fost pierdută", a declarat, marţi, Elena Trehub, şefa unei agenţii neguvernamentale de monitorizare a corupţiei din Ucraina.

„Actorii internaţionali sunt conştienţi de faptul că Peninsula Crimeea a fost pierdută”, a povestit Trehub. „Rusia nu este o ţară de la care poţi lua ceva înapoi”.

O eroare jurnalistică care putea strica relaţiile diplomatice dintre două state

Informaţia privind afirmaţiile făcute de şeful diplomaţiei americane la Kiev au apărut pentru prima dată în ziarul ucrainean NV, dar după cum a scris şi publicaţia The Moscow Times, ziarul din Ucraina l-a citat greşit pe Mike Popeo. Rămâne de văzut dacă a fost o eroare jurnalistică sau un fake news care ar fi putut alimenta o întreagă campanie de dezinformare.

Jurnalistul BuzzFeed, Christopher Miller a scris într-o postare pe Twitter, după ce a luat legătura cu Elena Trehub, ca Mike Popeo a spus: ,,Când comunitatea [internaţională] vede Crimeea ca fiind pierdută este important ca problema și soarta tătarilor din Crimeea să fie menţinute în atenţia publicului iar SUA joacă un rol în acest sens.''

Activista Elena Trehub a fost profund indignată de modul în care ziarul ucrainean NV a prezentat declaraţia, acuzând publicaţia că a scris ştirea pentru a face mai multe accesări. Aceasta a scris într-o postare pe contul său de Twitter că la conferinţa cu şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo s-a discutat despre cum să se menţină problema Crimeei pe agenda publică internațională din întreaga lume, unde mulți consideră că aceasta a fost pierdută pentru Ucraina, dar jurnalistul ziarului NV a preferat să rezume totul la: Pompeo a spus că Crimeea este pierdută.

Statele Unite şi ţările occidentale au impus sancţiuni economice Rusiei pentru că a anexat Crimeea, inclusiv o nouă rundă săptămâna trecută, după alegerile din 2019 şi introducerea serviciului feroviar direct din Rusia continentală.

Kremlinul a susţinut că anexarea Crimeei din Ucraina este o „problemă închisă” pentru Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel