Mike Pompeo - Ana Birchall, întâlnire la Departamentul de Stat

Flaviu Predescu |
Data publicării:

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, a avut, luni, 25 iunie 2018, o întâlnire la Departamentul de Stat cu secretarul de stat, Mike Pompeo.

Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti.

Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a amenințărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe.

Politică echilibrată pe flancul estic 

Viceprim-ministrul Ana Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic. Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor. Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare.

Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtășite de cele două țări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două țări în domeniul securității și acțiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel