Mike Pompeo, așteptat la Riad pentru discuții în scandalul momentului

Sebastian Florea |
Data publicării:

Mike Pompeo, secretarul de stat american, aşteptat la Riad pe fondul scandalului legat de dispariţia jurnalistului Khashoggi.

Mike Pompeo este aşteptat marţi la Riad, pe fondul informaţiilor apărute în SUA conform cărora Arabia Saudită se pregăteşte să anunţe că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost ucis în timpul unui interogatoriu care s-a sfârşit prost, informează dpa.

Preşedintele american Donald Trump i-a cerut luni lui Pompeo să se deplaseze în Arabia Saudită, după o discuţie la telefon cu regele saudit Salman. Preşedintele american a dat de înţeles că 'ucigaşi fără scrupule' au jucat un rol în dispariţia lui Khashoggi şi a declarat că regele saudit a negat cu fermitate orice implicare. Turcia, ţară în care Khashoggi a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit din Istanbul, este de părere că acesta a fost ucis în interiorul clădirii, acuzaţii pe care Arabia Saudită le-a respins deja.

Luni seara, The New York Times şi postul CNN au informat că Riadul pregăteşte alte explicaţii care să detensioneze criza politică pe care a provocat-o acest caz. Citând surse de informaţie anonime, CNN susţine că Riadul se pregăteşte să anunţe că jurnalistul a fost ucis în timpul unui interogatoriu care ar fi trebuit să se încheie cu răpirea lui. Citând o sursă la curent cu planurile Arabiei Saudite, The New York Times a informat că Riadul va spune că jurnalistul a fost ucis din greşeală de un agent prea zelos al serviciilor de securitate care a încercat după aceea să acopere urmele operaţiunii eşuate.

Asemenea afirmaţii ar infirma informaţiile furnizate de oficiali turci, care au declarat că 15 agenţi saudiţi au venit şi au plecat din Istanbul în ziua în care a dispărut Khashoggi, inclusiv un specialist în autopsie. Între timp, oficiali turci au încheiat cele nouă ore de căutări la consulat marţi dimineaţa devreme, a informat agenţia de presă Anadolu. A fost pentru prima dată când li s-a permis accesul în clădire după dispariţia lui Khashoggi. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel