Mihailo Podoliak: Cea mai mare dorinţă a Rusiei este să vadă distrugere, moarte şi devastare în Europa

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, susţine că cea mai mare dorinţă a Rusiei este să vadă distrugere, moarte şi devastare în Europa. Potrivit acestuia, linia de demarcaţie între "lumea noastră şi iad" trece prin Ucraina. 

,,Câmpuri pârjolite în Ucraina. Acesta este chipul 'lumii ruse': distrugere, moarte şi devastare. Cea mai mare dorinţă a Rusiei este să vadă o astfel de Europă. Linia de demarcaţie dintre lumea noastră şi iad trece prin Ucraina, iar noi vom trimite forţele necurate înapoi în purgatoriu. Tot ce avem nevoie este o armă pentru exorcizare" a scris Podoliak pe Twitter, potrivit RADOR.

Oficiali ucraineni au declarat că în cursul nopţii, forţele ruseşti din apropierea centralei nucleare Zaporijjia au bombardat din nou oraşe de pe malul controlat de Ucraina al fluviului Nipru.

Părţile se învinuiesc reciproc pentru cele mai recente bombardamente din zona centralei nucleare ocupate de ruşi.

Un accident nuclear la centrala cu şase reactoare - cea mai mare din Europa - ar ameninţa nu numai Ucraina, ci o zonă mult mai extinsă.

Mulţi ucraineni, de la preşedintele Zelenski până la experţi în energie, susţin că Rusia doreşte să se folosească de centrală atât pentru a şantaja autorităţile de la Kiev şi Occidentul, cât şi pentru a fura energie electrică din Ucraina.

Conducerea companiei nucleare ucrainene de stat Enerhoatom crede că Rusia doreşte să integreze centrala de la Zaporijjia în propria sa reţea electrică.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel