Mihai Fifor: România va continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare

Cristian Soare |
Data publicării:
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

România va continua să aloce 2% din PIB pentru Apărare şi a fost evidenţiată la Summitul NATO de la Bruxelles ca fiind una dintre cele cinci ţări aliate care a făcut această alocare pentru a doua oară consecutiv, a declarat vineri ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

"România a fost evidenţiată ca fiind una dintre cele cinci ţări aliate care au alocat pentru a doua oară consecutiv procentul de 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare. Vă reamintesc că a fost o decizie a Parlamentului României şi a Guvernului României de a aloca şi anul acesta procentul de 2% pentru Apărare, procent din care peste 40% a fost alocat pentru înzestrarea Armatei, pentru programele majore de înzestrare. Spuneam că este un lucru foarte bun pentru noi faptul că am fost evidenţiaţi, în contextul unor discuţii foarte consistente privind ridicarea la nivelul de 2%, aşa cum s-a convenit la Summitul NATO din Ţara Galilor. (...) Pot afirma fără niciun fel de rezervă că România va continua să aloce procentul de 2%. Este o decizie a Parlamentului şi a Guvernului României de a continua să facem această alocare şi de a continua să ducem mai departe programele majore de înzestrare, dar şi de modernizare a Armatei Române", a precizat Fifor, într-o conferinţă de presă la sediul MApN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel