Mihai Fifor: România, cel mai important furnizor de securitate în zonă

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
Didier Philippe și Mihai Fifor
Didier Philippe și Mihai Fifor

Mihai Fifor, ministrul Apărării, apreciază că România este cel mai important furnizor de securitate în această zonă a lumii. 

Mihai Fifor, ministrul Apărării, apreciază că România este cel mai important furnizor de securitate şi stabilitate în flancul estic al NATO. Afirmaţia a fost făcută într-un interviu acordat România TV.

"Armata României este, în opinia mea, cel mai important furnizor de securitate în această zonă. Este un spaţiu extrem de complicat, cu o Federaţie Rusă tot mai agresivă, care are dispuse în Peninsula Crimeea forţe impresionante care nu mai ţin de ideea de forţă defensivă ci mai degrabă de forţă ofensivă. [...] Am văzut cu toţii că, oricând, se pot lansa de pe Marea Neagră atacuri, de pildă în Siria.

În altă ordine de idei, noi asigurăm un balans în flancul estic al NATO. Dacă vreţi este, pe de o parte, Polonia iar pe de altă parte România ca pilon principal de securitate şi stabilitate în flancul estic. Legat de acest aspect, un lucru foarte important pe care dorim să-l obţinem de la summitul de la Bruxelles este acela ca în România să putem găzdui un Comandament terestru de trei stele, ceea ce înseamnă că în România vom avea o structură de comandă NATO care va ridica nivelul de securitate. Este un efort colectiv dar va însemna câteva sute de militari NATO care vor asigura echilibrul în zonă", afirmă ministrul Apărării. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel