Mihai Fifor, la Reuniunea informală. MApN: O importanţă deosebită

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor
Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor

Ministrul Mihai Fifor va participa la Reuniunea informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene, care se va desfăşura, la Viena, sub egida Preşedinţiei austriece a Consiliului UE, a informat MApN, printr-un comunicat de presă.

"Reuniunea prezintă o importanţă deosebită având în vedere rolul pe care România şi l-a asumat din perspectiva Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi preluării efective a mandatului începând cu ianuarie 2019, dar şi a faptului că următoarea ministerială de acest gen este planificată să se desfăşoare, în luna ianuarie, la Bucureşti", indică MApN.

Potrivit sursei citate, reuniunea de la Viena are ca obiectiv continuarea dialogului la nivel înalt pe o temă de maximă actualitate - apărarea europeană.

"Primul subiect pe agendă va fi angajamentul Uniunii Europene în regiunea Balcanilor de Vest, cu accent pe implementarea aspectelor de securitate şi apărare ale Strategiei UE pentru această zonă. Discuţiile vor avea loc în prezenţa adjunctului secretarului general al NATO şi a adjunctului pentru operaţii de menţinere a păcii al Secretarului General al ONU", se precizează în comunicatul MApN.

Dezbaterile de joi vor viza demersurile europene pentru consolidarea securităţii şi apărării la nivelul UE şi se vor focaliza pe trei elemente principale - constituirea Facilităţii europene pentru pace (FEP), revizuirea Capabilităţii militare de planificare şi conducere a operaţiilor UE (MPCC), respectiv continuarea eforturilor de implementare a Cooperării structurate permanente (PESCO) şi asigurarea coerenţei cu celelalte iniţiative din domeniul apărării promovate la nivelul UE (CARD, EDF), arată sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel